Objave iz medija

FIS u 2016. – Veoma dobri poslovni rezultati

FIS d.o.o. Vitez u 2016 "Veoma dobri poslovni rezultati"

Na nedavno održanom sastanku Uprave poduzeća FIS d.o.o., službeno je zaključena 2016. godina u kojoj su ostvareni zadani poslovni planovi u svim segmentima. Uprava je prihvatila nove poslovne planove za 2017. godinu i obvezala se na njihovo izvršenje.

Suvlasnici poduzeća Snežana Gudelj i Pero Gudelj delegirali su poslovne planove upravi društva.

Suvlasnici poduzeća Snežana Gudelj i Pero Gudelj delegirali su poslovne planove upravi društva.

RAZVOJ MALOPRODAJE

U prošloj godini otvoreni su novi prodajni centri u Mostaru, Doboju i Žepču  čime se dodatno osnažila maloprodajna mreža, te izvršilo dodatno tržišno pozicioniranje. U sljedećem periodu u planu je novo osnaživanje maloprodajne mreže, kako na prostorima gdje već postoje Fis-ovi prodajni centri, ali i tamo gdje ih još nema.

PROIZVODNJA

U završnoj fazi je je petogodišnji proces ulaganja u proizvodne kapacitete u iznosu od 20 mil. KM. Kao rezultat FIS danas ima jedno od najmodernijih i najsofisticiranijih proizvodnih postrojenja u cijeloj regiji, te je u stanju ispuniti i najsloženije proizvodne zahtjeve.

FIS d.o.o. Vitez u 2016 "Veoma dobri poslovni rezultati"


ODVOJENO VLASNIŠTVO OD UPRAVLJANJA

Prije par godina izvršena je potpuna reorganizacija poslovanja i pritom  je vlasnička funkcija  odvojena od upravljačke,što se pokazalo izuzetno uspješnim za samo poduzeće o čemu najbolje govore poslovni rezultati. Uprava poduzeća se trudi ispoštovati najviše norme poslovanja, vodeći računa da se slijede načela poduzeća koja su još prije dvadesetak godina postavili vlasnici kad su u Vitez dovezli prvi kombi tekstila iz Italije. Poduzeće FIS danas ima sva obilježja korporacije koja je potpuno okrenuta prema rezultatima, te spremna odoljeti bilo kakvim izazovima iz okruženja. Snažna funkcija kontrolinga omogućava praćenje svih poslovnih aktivnosti u realnom vremenu, te promptnu reakciju ukoliko se uoči bilo kakva anomalija.

RAZVOJ U BUDUĆNOSTI

U budućnosti se planira naročita pozornost posvetiti obrazovanju i razvoju zaposlenih, a naročito uprave i srednjeg managementa. U tom procesu koji nikad ne završava koristiti će se znanja i iskustva top managera iz Švicarske i Njemačke, sa ciljem što bržeg i konkretnijeg usvajanja i apliciranja najnovijih trendova poslovanja.

Internacionalizacija poslovanja je također jedan od bitnih razvojnih smjernica, čemu će se pristupiti s najvećom pozornosti.

Na sastanku Uprave nazočili su direktori Zoran Maros, Danijel Jerković, Marijana Čuić, Bojan Pavlović, Lucija Mišković, Manuela Sadibašić, Senad Sadibašić, Mladen Gržić, Josip Babić, Mario Plavčić, Igor Radoš i Zlatko Kvasina, koji su prihvatli delegirane poslovne planove i obvezali se na njihovo izvršenje.

Related Posts