Dešavanja

Mađarski ambasador posjetio FIS

Mađarski ambasador posjetio FIS

Tokom boravka u Vitezu mađarski ambasador u BIH Jozsef Negjesi posjetio je i kompaniju FIS, obišao proizvodne pogone i upoznao se sa procesom proizvodnje namještaja i proizvoda Ambyenta.
Ovom prilikom,u pratnji svoje ekonomske savjetnice Dominike Horvat, ambasador je o privrednoj saradnji razgovarao sa generalnim direktorom FIS-a Zoranom Marosom i direktorom proizvodnje Hasanom Čikmišem.

Istaknuto je da poduzeće FIS uspješno posluje sa poduzećima iz Mađarske, te da postoji značajna robna razmjena unutar koje je FIS iz Mađarske uvezao roba u vrijednosti oko tri miliona konvertibilnih maraka.

Sugovornici su bili složni u ocjeni da gospodarska suradnja ima dobru perspektivu i ubuduće, i na tom planu moguće je napraviti krupne iskorake.

Mađarski ambasador Jozsef Negjesi naglasio je da poslovne odnose treba nadograđivati, proširivati i poboljšavati za što postoji obostrani interes, te izrazio uvjerenje da će saradnje između Mađarske i BIH biti sve više.

U tom svjetlu FIS kao jedno od najuspješnijih bh. poduzeća svakako ima svoju ulogu i velike mogućnosti.

Posjeta visoke delegacije poduzeću FIS upriličena je u okviru zvanične posjete sjedištu SBK Travniku i Vitezu, te obilaska PC 96.