FIS - Osnovni podaci

Za nas, kupac je u središtu svega i upravo je to ključ našeg uspjeha. Zadovoljstvo kupca je temeljno mjerilo i cilj kojem težimo u našem svakodnevnom radu. Kao jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Bosni i Hercegovini, u svom se poslovanju oslanjamo na pružanje najšireg asortimana proizvoda – ponude „sve na jednom mjestu“ i to po najboljem omjeru cijene i kvalitete.

Za najbolji omjer cijene i kvalitete nagrađeni smo prestižnom nagradom Best Buy Award.

Vođeni motom „Kupujte sa zadovoljstvom“ kroz sve godine rada, ističemo interes i brigu za potrebe i želje naših kupaca. FIS je danas model modernog bh. poduzeća orijentiranog ka stabilnom i održivom razvoju poslovanja sa preko 2500 zaposlenih. Poslovnom uspjehu poduzeća prethodio je razvoj trgovine kao primarne djelatnosti, ali i pokretanje i razvoj vlastite proizvodnje i brendova.

U našem tgovačkom lancu je 17 prodajnih centara i to u: Vitezu, Banja Luci, Bihaću, Bijeljini, Brčkom, Bugojnu, Cazinu, Čelincu, Gračanici, Livnu, Sanskom Mostu, Sarajevu, Žepču, Mostaru i Doboju.

Prodajni centri FIS-a otvoreni su i u Republici Hrvatskoj i to u Slavonskom Brodu i Splitu.

Iz odgovornosti prema našim kupcima, beskompromisno radimo na stalnom poboljšanju ponude, kvaliteti proizvoda i usluga u svim segmentima našeg rada. Asortiman roba široke potrošnje sa preko 250 000 artikala je pomno odabrana ponuda za naše kupce, koja se uvijek proširuje i nadograđuje proizvodima domaćih i inozemnih proizvođača. U našim centrima, uz prodaju su i brojni prateći sadržaji za što ugodniji i potpuniji doživljaj kupovine. Moto pod kojim FIS radi je ”najbolja kvaliteta po najpovoljnijoj cijeni”!


Ljudski potencijali

Snažan fokus stavljamo i na zadovoljstvo naših zaposlenika, jer vjerujemo da samo uz zadovoljne zaposlenike možemo postići i zadovoljstvo kupaca, što je suština naše priče.

Poduzeće FIS danas upošljava više od 2500 djelatnika i taj broj kontinuirano raste. Naša snaga je u ljudima – visokomotiviranom i inovativnom menadžmentu i educiranim, profesionalnim i kreativnim uposlenicima koji čine savršen tim za postizanje strateških ciljeva i realizaciju poslovne politike.

Svjesni svoje pokretačke snage, ostajemo na trajnom opredjeljenju da mladim i obrazovanim kadrovima svih profila pružimo mogućnost za zaposlenje u dinamičnom i prosperitetnom okruženju u domaćoj kompaniji.