FIS - Zlatni AAA

FIS PONOSNI VLASNIK ZLATNOG CERTIFIKATA BONITETNE IZVRSNOSTI

Poduzeće FIS d.o.o. Vitez dobitnik je izuzetnog priznanja – Zlatnog certifikata bonitetne izvrsnosti, međunarodno priznate potvrde ekonomskog kvaliteta poslovnog subjekta i primjene visokih standarda EU.

Certifikat je dodijelio BISNODE BH, bonitetna kuća prema čijem je istraživanju FIS u grupi bonitetno izvrsnih kompanija kojih je svega 10% od ukupnog broja aktivnih firmi u BIH, i u još manjoj grupi od 180 kompanija koje spadaju u ”zlatne” jer su tri godine zaredom bonitetno izvrsne.

Certifikat vrijedi u 18 zemalja Europe i temelji se na analizi financijskih pokazatelja za protekli period te prognoze uspješnosti u poslovanju za sljedećih 12 mjeseci.

FIS br.1 u najboljem korisničkom odnosu s potrošačima – Potvrđen prijatelj kupaca

Vođeni željom da kupovinu učinimo čistim užitkom i da kupac uvijek bude u centru naših interesovanja,stvorili smo ambijent u kojem su Fisova ponuda, cijene i usluge od eminentnih svjetskih organizacija dobile izvrsne ocjene i pozivnicu u društvo najboljih.

U društvo izvrsnih kompanija okupljenih u prestižnom certifikacijskom programu ICERTIAS Customers’ Friend, pristupilo je i Poduzeće FIS d.o.o.potvrdivši time iznimno visoke kvalitativne standarde poslovanja i odnosa sa svojim kupcima.

Kako se prestižna medalja “ Jer mi cijenimo svoje kupce “ dodjeljuje samo onima koji nude provjereno vrhunsko iskustvo pri pomoći potrošačima u lakšem i bržem pronalaženju vrijednih tvrtki, proizvoda i usluga, tim smo zadovoljniji, jer za nas je kupac zaista u središtu interesovanja i to je temelj naše uspješnosti.

Potpisom ICERTIAS Customers’ Friend Deklaracije, FIS d.o.o. se obavezao u svom poslovanju i nadalje stavljati maksimalan naglasak na zadovoljstvo svakog kupca, ponašati se društveno odgovorno, ekološki osviješteno, te na tržištu nuditi najbolje korisničko iskustvo, podršku i općenito- najvišu razinu kvalitete.

Ambyenta - najkvalitetniji namještaj u BiH

Ambyenta – najkvalitetniji namještaj u BiH

Prestižno priznanje QUDAL – QUality meDAL 2015, mjerilo ko na tržištu nudi najvišu razinu kvaliteta i temeljena isključivo na iskustvima i mišljenjima samih potrošača, potvrdila je kvalitetan razvoj i poznatost brenda Ambyenta na bh. tržištu.

Best Buy

FIS JE SHOPPING CENTAR S NAJBOLJIM OMJEROM CIJENE I KVALITETA U BiH ZA 2014 godinu!

Best Buy AwardTo je rezultat recentnog Best Buy Award istraživanja švicarske kuće ICERTIAS u Bosni i Hercegovini provedenog u skladu s odredbama Međunarodnog kodeksa za provođenje tržišnih i društvenih istraživanja koje su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Evropsko udruženje istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Na postavljeno pitanje: “Navedite naziv shopping centra koji po vašem ličnom iskustvu ili iskustvu vaših bližnjih nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu”, najveći broj ispitanika odabrao je FIS.

Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su slobodno mogli sami navoditi nazive shopping centara koji, prema njihovom iskustvu, ili iskustvu i mišljenju njima bliskih osoba, nude najbolji omjer cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu.

SUPERBRANDS ZA 2011/2012.GODINU.

Na svečanoj ceremoniji Organizacije Superbrands održanoj 31. oktobra u Sarajevu, FIS je osvojio vrijedno priznanje Superbrands za 2011/2012. godinu. FIS je tako potvrdio snagu i kvalitet svog branda, te prepoznatljivost i emocionalnu povezanost sa svojim potrošačima.

Ekspertno vijeće sastavljeno od poslovnih i marketinških stručnjaka, predstavnika medija, marketinških agencija, te priznatih članova akademskih institucija i više od 20.000 potrošača, birali su najbolje brandove iz Bosne i Hercegovine, u 27 različitih kategorija. Fisovi dobri poslovni rezultati, kontinuirano ulaganje u razvoj distributivne mreže i unapređenje poslovanja, svakodnevno razumijevanje potreba kupaca, te društveno odgovorno poslovanje, doprinijeli su da FIS postane Superbrands u oblasti trgovine.

KUPUJMO I KORISTIMO DOMAĆE

Potvrda kvaliteta i usvajanje postavljenih tržišnih standarda znak je “Kupujmo i koristimo domaće“ koji se od 2011. godine nalazi i na FIS-ovim robnim markama. Pridruživanjem obitelji domaćih proizvođača, FIS daje konkretan doprinos jačanju bh. ekonomije, podršku otvaranju novih radnih mjesta i zajedničkom, kvalitetnom nastupu na novim tržištima.

„POSLODAVAC GODINE ZA OSOBE SA INVALIDITETOM U BIH 2010„

U duhu dobre prakse poslovanja, koja osobama s invaliditetom omogućava jednak pristup ekonomskim mogućnostima ali i skreće pozornost društva na problematiku ove društvene kategorije , FIS je u proteklih nekoliko godina u kontinuitetu uposlio 50 osoba s invaliditetom.

Riječ je o projektu trajnog zbrinjavanja osoba s invaliditetom, koji u skladu s zdravstvenim mogućnostima i sklonostima svakog od njih, omogućava da žive od svog rada, stječu samopouzdanje i ravnopravno učestvuju u razvoju zajednice.

Za primjenu principa integracije osoba s invaliditetom u svom radu i poslovanju FIS je 2010. godine dobio nagradu “Poslodavac godine” u kategoriji velikih poduzeća, a Specijalno priznanje u istoj kategoriji 2011. godine.