Objave iz medija

Studenti Mašinskog i Politehničkog fakulteta iz Zenice u posjeti FIS-ovoj proizvodnji namještaja Ambyenta

Studenti Mašinskog i Politehničkog fakulteta iz Zenice u posjeti FIS-ovoj proizvodnji namještaja Ambyenta

Kompanija FIS ugostila je 16.05.2023. studente Politehničkog fakulteta i studente Odsjeka za dizajn i tehnologiju u drvopreradi Mašinskog fakulteta iz Zenice.

Studenti su zajedno sa svojim profesorima obišli proizvodne pogone fabrike namještaja Ambyenta, odnosno sektore proizvodnje pločastog, tapaciranog i masivnog namještaja, te su imali priliku da se upoznaju sa savremenim tehnologijama i mašinama koje se primjenjuju u proizvodnji namještaja.

Profesor Darko Petković zahvalio se kompaniji FIS na gostoprimstvu i istaknuo da su Politehnički fakultet i Mašinski fakultet vrlo posvećeni i aktivni u praćenju privrednog razvoja, te kako nastoje da svojim studentima omoguće posjete domaćim fabrikama u toku akademske godine, kako bi svoja teorijska znanja upotpunili uz vježbe i praktičnu nastavu kroz posjete proizvodnim pogonima ove vrste.

Profesor Petković je istakao da se kroz obrazovni sistem praktična i teorijska znanja upotpunjuju i da se samo na takav način dobijaju najbolja izlazna znanja, vještine i kompetencije sa kojima studenti postaju konkurentni na tržištu rada i da su samo na taj način od velike koristi za razvoj i unapređenje proizvodnih sistema i privrednog sektora.

Kompanija FIS kao društveno odgovorna kompanija otvara svoja vrata kao i nebrojeno puta ranije; daje podršku, te prenosi znanja i iskustva svim učenicima i studentima, motivirajući ih da se educiraju i aktivno sudjeluju u razvoju i unapređenju svoje zajednice i privrednog sektora u našoj zemlji.