Donacije, Objave iz medija

FIS-ovi paketi za osobe sa invaliditetom

FIS - Donacija

Udruženje osoba sa invaliditetom ZE-DO kantona osnovano je sa ciljem pružanja pravne pomoći  osobama sa invaliditetom te njihovim  integrisanjem u društvo. Prioritetni zadaci su zaposlenje uglavnom nezaposlenih, stipendiranje djece, ali i osiguranje egzistencijalnih uvjeta za život najugroženijim članovima udruženja.

Prepoznajući upravo ovu potrebu, kompanija FIS je donirala prehrambene pakete  sa osnovnim životnim namirnicama za 15 najugroženijih članova.

”Zahvaljujemo FIS-u na donaciji koja nam zaista mnogo znači, kao pomoći našim najugroženijim članovima, ali podrška i nada na nismo zaboravljeni  ”- kazao je predsjednik udruženja Munir Isaković.

U udruženju ističu da bi briga države za ovu socijalnu kategoriju trebala biti znatno veća, te da je, s obzirom na loše opće stanje,  svaka podrška i donacija poduzeća poput FIS-a dobrodošla.


Kompanija FIS  kroz brojne donacije i pomoć onima kojima je zaista potrebna, svakodnevno potvrđuje svoju društvenu odgovornost, a posebna se važnost pridaje i projektu trajnog zbrinjavanja osoba sa invaliditetom kojih je do sada uposleno više od pedeset.