Objave iz medija

Bosanskokrupski srednjoškolci posjetili Ambyentu

Učenici JUMS „Safet Krupić“ iz Bosanske Krupe  danas su (28. 4.) posjetili  Tvornicu namještaja ”Ambyenta”  i kompaniju  FIS,  a u okviru realizacije nastavnog plana i programa škole.

Oko 40 učenika drvne struke i nekoliko učenica tekstilne struke, sa svojim nastavnicima, obišli su proizvodne pogone Ambyente i  tako dobili priliku da u praksi steknu uvid u kompletan proces proizvodnje pločastog i masivnog namještaja od trupca do gotovog proizvoda, i dalje, da vide kako izgleda plasman proizvoda kroz prodajnu mrežu čime se zapravo i zaokružuje kompletan ciklus.

Profesorica Munevera Velagić,  izrazila je zahvalnost Ambyenti i FIS-u na gostoprimstvu,  ali prvenstveno na pruženoj  mogućnosti  da kroz najbolji primjere u realnom sektoru  učenici steknu nova i praktična saznanja.

„Cilj je bio da našoj djeci, koja kroz teoriju i dijelom praktičnu nastavu, uče o proizvodnji namještaja i samoj tehnologiji izrade namještaja pokažemo kako to izgleda na terenu, da vide realnost onoga što uče, te da ih na neki način motivišemo da ostanu u ovoj branši.

A Ambyenta je najbolji primjer proizvodnje namještaja od trupca do izrade i prodaje gotovog proizvoda“ –kazala je profesorica Velagić.