avg.28

Radosti druženja

Radosti druženja

Socijalni  senzibilitet  prema najosjetljivijim kategorijama, Kompanija Fis pokazala je i obilaskom te  donacijom za Udruženje djece i odraslih sa posebnim potrebama “Radosti druženja” iz Bihaća.

Udruženje postoji i radi 15 godina, okuplja i  bavi se zastupanjem prava djece i mladih sa posebnim potrebama  sa područja Unsko Sanskog kantona. Kroz udruženje je svakodnevno prolazilo 25 mladih sa poteškoćama u razvoju, a od jeseni broj će biti povećan za grupu od 20 djece sa kojima će, kao i do sada, raditi profesionalno osposobljeni kadar – odgajatelji, pedagozi, psiholozi, defektolozi…

Radosti druženja” posjeduje vlastite prostorije  i trenutno, putem projekta, rade na dopremanju dodatnih prostorija kako bi se stekli adekvatni uvjeti za boravak i rad većeg broja štićenika u različitim radionicama.

Stoga im je svaka donacija više nego dobro došla i zahvalni su na svakoj pomoći.

Iako u danu naše posjete  nisu bili  tu jer su odmarali na ljetnom raspustu, vjerujemo da će se po povratku radovati raznovrsnim slatkišima i sokovima, što je uz veću količinu detrdženata i sredstava za čišćenje i higijenu bio sadržaj donacije.

”U udruženju nalaze sreću u druženju sa svojim prijateljima, potporu i brigu svojih odgajatelja. Svaka podrška nam puno znači, a osobito što ste nas posjetili  i pokazali da mislite i suosjećate sa roditeljima  i djecom sa posebnim potrebama, i zato veliko hvala kompaniji FIS”

–  riječi su Mirsade Hodžić predsjednice ”Radosti druženja”.