Donacije

FIS-ova donacija “Dugi”

FIS - Donacija

Novotravnička  ”Duga”  je ustanova socijalne skrbi čiji su korisnici djeca,mladi i odrasli sa poteškoćama u razvoju  u dobi od 3 do 50 godina.  ”Duga”  trenutno ima  101 korisnika od kojih je 83 na dnevnim boravku dok je  njih 18 na stacionarnom smještaju. Djeca koja su na stacionaru  u ovoj ustanovi nakon  navršene 30-te  godine vraćaju se u svoje obitelji koje su vrlo često disfunkcionalne ili nepotpune,ili najčešće u zavode zbog nepostojanja adekvatnog rješenja za njih . U iznalaženju boljih opcija za ovu  djecu ”Duga”  je kupila stan koji  će uz pomoć donatora uskoro opremiti.

Kompanija FIS je sa zadovoljstvom učestvovala u opremanju i donirala vrijednu kuhinju, te tako nastavila podržavati rad ovoga centra i  dugogodišnje prijateljstvo sa njegovim korisnicima.

“Riječ je o socijalnoj skrbi odnosno vrsti usluge koja se naziva život u lokalnoj zajednici uz podršku” – navodi  Sonja Nikolić Jurić, ravnateljica “Duge”.

‘Oni će  ovdje živjeti samostalno ,naravno uz naš nadzor i na neki način će tu svoju samostalnost njegovati ,poticati samopouzdanje i imat će priliku izbora a njihov je izbor da žive kao i većina drugih mladih ljudi”.

Za manje od mjesec dana očekuje se da stan bude opremljen i primi svoje stanare, a mi im od srca želimo da bude sretno i uspješno u novom i drugačijem ambijentu.