sep.20

FIS među ”100 najvećih”

FIS  među  ''100 najvećih''

Kompanija FIS je prva u BIH po prihodu u djelatnosti ostala trgovina na malo u nespecijaliziranim prodavnicama u 2018.godini.

U okviru projekta ”100 najvećih u BIH”, kojeg organiziraju Poslovne novine uz suorganizaciju Vanjskotrgovinske komore BiH, po 32. put su dodijeljena priznanja najuspješnijim kompanijama prema rezultatima poslovanja u 2018. godini.

Na gala svečanost u Sarajevu priznanje je primio predsjednik Uprave poduzeća FIS Zoran Maros.

”Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što smo i ove godine u društvu najboljih kompanija u BiH. Priznanje je zapravo potvrda naših poslovnih rezultata,ali istovremeno i izazov u smislu da i dalje vrijedno i predano radimo kako bismo bili još bolji i uspješniji”-izjavio je Maros.

Kako ističu organizatori , projekt ”100 najvećih u BiH” ima za cilj pokazati da u našoj zemlji ima veoma uspješnih kompanija koje su priznate kako na domaćem tako i na svjetskom tržištu.
Događaj je okupio više od 450 najistaknutijih ljudi bh. privrede koji vode mala, srednja i velika poduzeća, koja su rangirana u kategorijama po ukupnom prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka.